06 29 08 15 74 info@mbeproductions.nl

volledige technische productie

Online Utrechtse introductie tijd 2020

Tijdens een meerdaags programma leren nieuwe studenten van Utrecht hun stad, de verenigingen, sport- en cultuur kennen. Tijdens de corona-crisis werden kosten nog moeite gespaard om de nieuwe studenten een onvergetelijke introductietijd aan te bieden.

Periode

3 productiedagen

3 showdagen

10, 11 en 12 augustus 2020

Opdrachtgever

Universiteit Utrecht

Fotografie: UIT 2020, Even van Ommeren, Bas

Kilometer bekabeling

Manuren

Views

Licht armaturen

Draadloze audio kanalen

We leverden het ontwerp, de bouwtekeningen, alle sfeer- en studiobelichting, draadloze headsets, in-ear- en floor monitoring, LED schermen, camera’s, videoregie, livestream connectiviteit, intercomsystemen, de 6 meter ovale tafel met bijpassende stoelen, een open-look desk en decor met 3D logo’s, diverse plantage, personeel tijdens op- en afbouw en tijdens operatie.

Bekijk de video waarin Jean-Peal (opdrachtgever) je rondleidt in de studio.

Decor en aankleding

De set is verdeeld in twee onderdelen:
De mat witte ovale tafel van 6 meter, waar we tot 8 gasten en een presentator konden plaatsen, geplaatst op een eikenhouten vloer en zo opgesteld dat alle camerashots gemaakt konden worden. 
Een desk geplaatst voor een 3,5 meter hoog raam was de plek voor de Razende reporters om verslag uit te brengen van hun bezoek aan de deelnemers thuis. Deze set gaf uitzicht over Utrecht waarbij speciaal folie op het grote raam ervoor zorgde dat de belichting van buiten niet too-much was.
De hele zaal was voorzien van platen en decorelementen die speciaal voor deze opdrachtgever waren verzameld. Zo werd hun logo in 3D geprint en geplaatst op een industriële wand.

Belichting

Bij de tafel-set hebben we gekozen voor een truss carre die de open ruimte volledig vult. In de binnenste liggers van het carre hebben we gekozen voor Studio panels en fresnels die met hun variabele witkleur de perfecte belichtingsmogelijkheden hebben. De set is aangevuld met diverse LED movingheads en profile spots om juiste diepte te creeeren. De hele set werd met een GrandMA 3 light aangestuurd vanuit de controlroom.

Audio

Met op het hoogtepunt 18 draadloze headsets waren we in staat om alle gasten en presentatoren te voorzien van een headset. Dit zorgt voor de beste overdracht met audio een prettige luister ervaring. De presentatoren waren voorzien van In-ear monitoring en daarnaast lag er voor de overige gasten nog een aantal floor monitors. Door alle devices in een netwerk te hangen waren we in staat om alle apparatuur op afstand uit te lezen en kon op inzet van extra mankrachten worden bespaard.

Video

De studio is voorzien van 6 LED TV’s van 55, 65 en 86 inch. De schermen boden zowel voor de gasten in de studio alsmede voor de kijkers thuis een weergave van filmpjes, visuals, stellingen en verschillende countdowns die onderdeel waren van het programma. Daarnaast waren er voor de presentatoren ook afkijkschermen waarop zij een draaiboek, klok en program feed konden bekijken, om precies te weten wat de volgende stappen in de programmering waren.

Camera’s

3 ENG camera’s en een slider zorgde voor tientallen mogelijkheden om de programma’s weer te geven bij de gebruikers thuis. Het doel was een dynamisch beeld te geven van de studio en de kijker middels het interactieve programma mee te nemen met de programmering. Het debat van de verenigingen werd door strak camerawerk beter in beeld gebracht dan ooit live heeft plaatsgevonden.

TivoliVredenburg

De Pandora Foyer van TivoliVredenburg wordt gebruikt als – de naam zegt het al – foyer. De bovenliggende Pandora zaal is geschikt voor 625 bezoekers. De foyer wordt vaker ingezet voor live-stream events. Echter was er nooit eerder zo grootst uitgepakt.

Rokersruimte

De controlroom werd opgebouwd in een oude rokersruimte. De glazen wand bood perfecte gelegenheid om vanuit de regieruimte een doorkijk te hebben naar de studio. In de controlroom zaten alle operators, de producent en reggisseur voor deze productie.

6 meter tafel

De eerste versie van de studio was gebasseerd op een ovale tafel van 4,10 meter. Omdat er meer gasten aan tafel moesten zitten werd deze uitgebreid tot 6,10 meter. Met de grote tafel werd de verplichte anderhalve meter gewaarborgd.

Uitzicht over Utrecht

Het uitzicht naar buiten was een van de redenen waarom de organisatie met ons voor deze ruimte heeft gekozen. We hebben het raam met een speciaal dekkend folie bekleed zodat de belichting voor de camera’s goed was.